Avelstikar
 

 

Korad Svch Tervtina Bjørk

Svart, Hd-A, 63 cm hög, genomfört MH, korad på 479 p. Svenskt viltspårschampionat. 1:a pris i Lydnadsklass 1. Uppflyttad till lägre klass spår.
 

Sota kom till Sverige våren 2006. Hon tillbringade sina två första år i Norge. Hon är ett riktigt energiknippe och totalt orädd för det mesta. Hon älskar att lära sig nya saker och är lättmotiverad till allt vad träning innebär. Alla Sotas röntgade syskon har Hd-A utom en som har C. Hennes pappa har godkänd funksjonanalys och K-test. Hennes mamma är korad, både dansk och norsk utställningschampion, IHF-champion samt norsk viltspårschampion.

 

Vi har börjat med appellkurs och spår går som på räls och sök tycker hon är jättekul. Hon visar stort intresse för figuranter och är tydlig i sina markeringar. Vi kommer garanterat att inrikta oss på sökarbetet i och med att hon tycker att det är så kul, är så lättlärd och motiverad i sitt sök. På lydnadsplan har hon en enorm arbetslust. Vi arbetar på att koncentrationen ska fokuseras mera och hon gör framsteg.

 

Sota bor nu hos Jessica och hennes familj på Skeppartorps kennel. Med Jessica tog Sota sitt viltspårschampionat på rekordsnabba och imponerande 12 dagar! I maj gick Sota på korning och kammade ihop hela 479 poäng. Hon visade inga som helst kvarstående rädslor samt att hon är en lekfull och modig tjej. Hon är även uppflyttat till lägre spår samt har ett förstapris i lydnadsklass 1. Hon är utställd med CK, CACIB och BIM.

 

Sota fick sin första kull med nio valpar, våren 2008 på Skeppartorps kennel. Hon kommer att paras till våren 2009 och få sin andra kull här hemma hos oss.  

 

Stamtavla