Avelstikar

Korad Tjh Svch LPI Mytologins Delfi ”Hera”

Smt Hd-A Ad-Ua 63 cm hög, genomförd MH, korad på 116p. Tjänstehund/bevakning. Svenskt viltspårschampionat. Lydnadsdiplom i lydnadsklass I. Uppflyttad till högre klass spår. Uppflyttad till högre klass bevakning.

Hera är en glad och fartfylld tik. Hon är mycket villig att lära sig nya saker och lätt att jobba med. Alla Heras röntgade syskon och halvsyskon har normalt utvecklade höftleder (Hd-A). Hennes pappa bor i Tyskland och tävlar högsta klassen i skydd. Han har fått bedömningen "utpräglad kamplust" på samtliga starter. Hennes mamma är korad, meriterad i bruks och Svensk utställningschampion.

Redan som valp visade Hera ett stort föremålsintresse och hon genomförde sitt MH med bra resultat. Hon visade mer jakt, lek och hot än rasmedel och mindre rädsor. Hera är gk i korningens mentaldel (116p) och exteriörbeskiven med en 1:a. Hera har en utmärkt nos och älskar att spåra. Därför testade vi viltspår. Detta gick strålande med gk anlagsprov och tre raka förstapriser i öppenklass. Våren 2003 fick Hera sitt bevakningscert och vi tränar bevakning och eftersök aktivt vilket vi båda tycker är kul. På lydnadsplan har Hera fått tre första pris i klass I. Hon är uppflyttad till högre klass spår och till hösten siktar vi på att starta högre. Vi har även testat den nya bruksgrenen: bevakning och även där har vi blivit uppflyttade till högre klass.

Hera hade sin första kull sommaren 2005. Alla ur kullen som är röntgade har fria höfter och armbågar. Hennes andra kull föddes våren 2007 och är ännu unga, oskrivna pälsbollar.

Bilder           Stamtavla